Aurinkosähköjärjestelmän asennus

Aurinkosähköjärjestelmä mökille

Mökillä käytettävän aurinkosähköjärjestelmän pääosat ovat aurinkopaneeli, ohjausyksikkö ja akusto. Piistä valmistetut aurinkopaneelit muuttavat auringon valosäteilyn sähköksi ja paneelin tuottama sähkö johdetaan kulutuslaitteille tai varastoidaan myöhempää käyttöä varten akustoon. Ohjausyksikkö valvoo järjestelmän toimintaa sekä estää akuston ylivarautumisen ja syväpurkauksen.Aurinkosähköjärjestelmän käyttöjännite on yleensä 12 tai 24 volttia. Samaa jännitettä käytetään myös autoissa ja veneissä. Kytkettäessä järjestelmään invertteri voidaan siinä käyttää normaaleja 230 voltin sähkölaitteita. Aurinkosähköjärjestelmä toimii käytännössä samalla tavalla kuin verkkovirtajärjestelmä kotona. Voit käyttää esimerkiksi valoja, jääkaappia ja vesipumppua sekä katsella televisiota. Pienjännitteellä toimivan aurinkosähköjärjestelmän voi halutessaan helposti asentaa itse mukana tulevan asennusoppaan avulla. Kaikkiin aurinkosähköjärjestelmiimme kuuluu asennustarvikepakkaus joka sisältää kaikki asennukseen tarvittavat välineet.

Aurinkopaneeli voidaan asentaa katolle, seinään tai maastoon sellaiseen paikkaan, johon aurinko paistaa koko päivän. Aurinkopaneeli asennetaan yleensä 45 asteen kulmaan ja suunnataan kohti etelää. Paneelin sijoituspaikka on valittava siten ettei piippu, räystäs, lipputanko tai puut varjosta sitä. Valitsemalla oikean tyyppisen paneelin ja riittävän kaapelin poikkipinnan, voit viedä paneelin kauemmas rakennuksesta. Järjestelmän akuston sijoituspaikan tulee olla sateelta ja kosteudelta suojattu eikä sen lämpötila saa nousta yli 35 asteen. Mikäli käytetään vapaahappoista akkua tulee se asentaa hyvin tuulettuvaan tilaan tai mikäli tämä ei ole mahdollista on kaasunpoistoletku vedettävä seinän läpi ulos. Ohjausyksikkö asennetaan mahdollisimman lähelle akustoa keskeiselle sijoituspaikalle josta sen näyttö on helposti luettavissa. Järjestelmän kaapeloinnit tulisi pitää mahdollisimman lyhyenä jännitehäviöiden välttämiseksi.

Verkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä

Verkkoonkytkettävä aurinkosähköjärjestelmä kytketään suoraan talon sähköverkkoon verkkoinvertterin avulla eikä siinä yleensä ole akustoa. Verkkoon kytkentää varten tarvitaan aina lupa verkonhaltijalta, ja asennuksen suorittaa valtuutettu sähköasentaja.

Sähköverkkoon kytkettävän järjestelmän asennukseen tarvitaan sähköasennusoikeudet, ja kytkentä on sähköalan ammattilaisten työtä. Paneelit kytketään verkkoon verkkoinvertterin avulla joka muuntaa paneeleilta tulevan tasajännitteen verkkojännitteeksi. Aurinkopaneelit asennetaan katolle kattotyypin mukaisten asennustelineiden avulla, ja verkkoinvertterit asennetaan sähkökeskuksen läheisyyteen jossa järjestelmä yhdistetään talon sähköverkkoon.

Meiltä saat asennusohjeita myös puhelimitse kaikkiin toimittamiimme tuotteisiin. Jos kuitenkin jätät asennuksen mieluummin muille tulemme mielellämme asentamaan järjestelmäsi. Voit pyytää tarjouksen asennuksesta yhteydenottolomakkeellamme.