Tuoteryhmät

Usein kysyttyä

Jäikö sinulle kysyttävää tuotteistamme tai palveluistamme? Täältä voit löytää vastauksen sinua askarruttavaan kysymykseen. Mikäli et löydä täältä vastausta kysymykseesi, neuvomme mielellämme kaikissa tuotteisiimme liittyvissä asioissa. Voit esittää kysymyksesi suoraan asiakaspalveluumme.

Kysymys: Kannattaako aurinkosähköä käyttää omakotitalon lämmitykseen? Vastaus: Aurinkosähkön käyttö lämmitykseen ei ole kannattavaa. Mikäli auringon energiaa halutaan käyttää lämmityksessä, on kannattavampaa käyttää siihen tarkoitukseen kehitettyjä aurinkokeräimiä. Lisätietoja aurinkokeräimistä löydät kohdasta aurinkolämmitys.

Kysymys: Voinko liittää aurinkopaneelini ja/tai tuulivoimalani kotini sähköverkkoon? Vastaus: Aurinkopaneelien ja tuulivoimaloiden liittäminen kodin sähköverkkoon on täysin mahdollista verkkoinvertterin avulla. Valikoimastamme löytyy myös valmiita järjestelmiä joita voidaan käyttää sähkön tuottamiseen omakotitalossa. Tarvitset kuitenkin aina paikallisen sähköyhtiön luvan ennen kun voit liittää laitteita sähköverkkoon.

Kysymys: Saako tuotteisiinne varaosia/huoltoa? Vastaus: Meiltä saat myös varaosat ja huolto- ja korjauspalvelut kaikkiin myymiimme tuotteisiin. Tuotteet ovat kuitenkin erittäin laadukkaita ja varaosia ei yleensä tarvita. Mikäli tarvetta kuitenkin tulee toimitamme varastostamme kaikkia varaosia myymiimme tuotteisiin.

Kysymys: Tuottavatko aurinkopaneelit pilvisellä säällä tai talvella? Vastaus: Aurinkopaneelit tuottavat sähköä myös pilvisenä päivänä ja talvella. Tuotto on kuitenkin pienempi kuin aurinkoisena kesäpäivänä.

Kysymys: Miten aurinkopaneelit toimivat? Vastaus: Aurinkopaneelit muuttavat auringon säteilyn sähköksi. Aurinkopaneelit tehdään useista aurinkokennoista, jotka tuottavat tasasähköä ns. valosähköiseen ilmiöön perustuen. Aurinkokennot valmistetaan puolijohdemateriaalista joka eristää normaaliolosuhteissa, mutta muuttuu sähköä johtavaksi kun siihen osuu energiaa.