Tuoteryhmät

Järjestelmien mitoitus

Järjestelmän mitoitukseen vaikuttaa mm. kulutuksen suuruus, ajankohta sekä sijoituspaikka. Neuvomme aina mielellämme oikean järjestelmän valinnassa. Valikoimiimme kuuluu useita valmiita ratkaisuja, minkä lisäksi voimme räätälöidä asiakaskohtaisia järjestelmiä kulloiseenkin käyttökohteeseen. Ota yhteyttä ja kerro tarpeestasi niin autamme mitoitattamaan juuri sinulle oikean järjestelmän.

Mökkijärjestelmän mitoitus

Aurinkosähköjärjestelmä sähköttömälle mökille mitoitetaan yleensä kulutuksen mukaan. Kulutuksen voi laskea käytettävien sähkölaitteiden tehojen ja käyttöaikojen perusteella. Esimerkiksi 100W sähkölaite kuluttaa kahdessa tunnissa 200Wh.

Järjestelmän mitoituksessa kannattaa ottaa huomioon myös järjestelmän käyttöaika, ja varautua mahdolliseen sähköntarpeen lisääntymiseen tulevaisuudessa.

Verkkoon kytketyn aurinkosähkäjärjestelmän mitoitus

Verkkojärjestelmät mitoitetaan usein kohteen sähkönkulutuksen perusteella. Useimmista kohteista on saatavilla tarkat kulutustiedot edellisiltä vuosilta joiden avulla järjestelmän mitoitusta on helpompi lähteä suunnittelemaan. 

Mitoituksessa päätetään kuinka suuri osuus sähköstä halutaan tuottaa myytäväksi ja paljonko omaan kulutukseen. Järjestelmissa on mahdollisuus käyttää myös erillisiä laitteita jotka ohjaavat kulutusta päälle silloin kun tuotto on suurimmillaan, jolloin oman käytön osuutta voidaan suurentaa.

Aurinkolämmitysjärjestelmän mitoitus

Aurinkolämmitysjärjestelmä mitoitetaan yleensä lämpimän käyttöveden kulutuksen ja lämminvesivaraajan koon mukaan. Näiden perusteella voidaan laskea sopiva keräinpinta-ala. Yleisin neljähenkisen perheen järjestelmä on neljän keräimen järjestelmä kossa keräinpinta-ala on noin 8 m2.